У Львові помер відомий графік та поет Роман Садловський

3226 0
Він відійшов у вічність після тривалої хвороби.
Фото: Marianna Ventcek

Фото: Marianna Ventcek

Сьогодні на 57-му році життя помер український поет і графік, учасник літературної групи «Лугосад» Роман Садловський. Про це повідомила дружина його брата Маріанна Венцек.

За її словами, він відійшов у вічність після тривалої хвороби. Чин поховання відбудеться лише за присутності найближчих.

Роман Садловський народився 30 жовтня 1964 року у Львові. Закінчив Львівську середню школу № 33 та філологічний факультет Львівського університету імені Івана Франка. Працював викладачем у системі профтехосвіти, на бібліотечній роботі. Є автором поетичної збірки «Зимівля», книжок візуальної поезії «Сонні сонця» (1996), «Два вікна» (1999). Роман Садловський також працював у галузі поезографіки. Належав до літературних груп «Лугосад», «Наукове і мистецьке братство зорослова». Є братом літературознавця і перекладача Юрія Садловського.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!