У Львові померла членкиня ОУН Ірина Берест

1963 0
У дитинстві Ірина з сім’єю зазнали репресій, тому кілька років їм довелося жити у далекому Сибіру.
Фото: зі сторінки Миколи Посівнича

Фото: зі сторінки Миколи Посівнича

У Львові вчора, 8 серпня, померла громадська діячка, карна членкиня ОУН-б та КУН Ірина Берест. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив історик та громадський діяч Микола Посівнич. 

«8 серпня 2021 р. запам’ятається нам як останній день земного шляху чудової, скромної людини, націоналістки, громадської діячки, карного члена ОУН-б та КУН», – написав він. 

Історик зазначив, що життя Ірини Берест було нелегким, оскільки ще в дитинстві її сім’я зазнала репресії, після чого вони були змушені жити у далекому Сибіру, де жінка деякий час навчалася у школі. 

Ірина Берест народилася у Львові 7 січня 1941 року в патріотичній сім’ї учасників національно-визвольної боротьби, через що їх і репресували. 

Після повернення в Україну Ірина закінчила школу й вступила до «Львівської Політехніки», але не змогла одразу повернутися до власного будинку на вулиці Міжгірній, бо там мешкав один з «визволителів», каже Микола Посівнич. 

У перші роки незалежності Ірина Берест почала активну громадську діяльність. Впродовж 25 років вона виконувала обов’язки секретаря-діловода Конгресу Українських Націоналістів та суміжних націоналістичних організацій. 

Крім того, Ірина Берест брала активну участь у роботі Ліги Українських Жінок, Просвіти та ветеранських і релігійних спільнот, Центру національного відродження ім. Степана Бандери, ОУН-б.

Похорон Ірини Берест відбудеться завтра, 10 серпня, о 14.00 год в капличці, що на вулиці Пилипа Орлика, 6.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!