У Львові внаслідок ускладнень від коронавірусу померла відома піаністка

12350 0
Надія Бабинець була викладачкою музичної академії.
Фото: Надія Бабинець

Фото: Надія Бабинець

У Львові померла викладачка Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка Надія Бабинець. Про це повідомила Софія Соловій.

«В це неможливо повірити, і неможливо прийняти. Але це сталося, вона прийшла і вирвала від нас нашу Надію Данилівну, забрала маму, бабусю, подругу, порадницю, прекрасну піаністку, музикознавця і чуйного педагога. Жахливий цей рік.. жахливий цей вірус», – написала Софія Соловій.

Як уточнила Тvoemisto.tv Софія Соловій, Надія Бабинець захворіла на коронавірусну інфекцію, вона вже майже поборола хворобу, але померла внаслідок ускладнень від Covid-19.

Читайте також: У Львові через коронавірус помер священник УГКЦ Андрій Дикий

Надія Бабинець народилася 1965 року у селі Глинськ Жовківського районі. Закінчила Львівську спеціалізовану середню музичну школу-інтернат (тепер – імені С. Крушельницької), Львівську національну музичну академію імені М. Лисенка, стала викладачкою кафедри концертмейстерства.

Як концертмейстер разом з хором «Сурма» гастролювала у США, Польщі, Латвії, Німеччині, Україні. Була заслуженою працівницею культури, авторкою трьох навчальних посібників з питань концертмейстерства. Надія Бабинець була авторкою проєкту «Камерно-вокальні твори композиторів Галичини».

За роки роботи на кафедрі провела низку концертів студентів класу, серед яких: «Зимовий шлях Ф. Шуберта», «Вокальні цикли «Любов поета», «Любов і життя жінки», «Коло пісень Р. Шумана», «Два німецьких зошити В. Гавриліна», «Циганські пісні Й. Брамса», «Казка Л. Дичко», «Поліські пісні«, «Дитячі пісні» М. Колесси», «Музика, яку я чув з тобою, була більше, ніж музика…», «Музичний букет»; тематичні концерти з творів В. Барвінського, М. Скорика, Л. Дичко, К. Дебюссі, Ф. Пуленка, В. Онеггера, Вілла Лобоса, Д. Мійо, Й. С. Баха, М. Колесси та ін.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!