Із липня у Львові змінять номери тролейбусних маршрутів

12931 3
Зміни впроваджуватимуть у два етапи.
ілюстративне фото: Андрій Бойко

ілюстративне фото: Андрій Бойко

У Львові змінять нумерацію тролейбусів із 1 липня. Згодом планують замінити нумерацію усього громадського транспорту. Про це сьогодні, 11 червня, під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Львів планує купити 100 нових тролейбусів із автономним ходом

«Не може бути трамвай №1, тролейбус №1 і автобус №1. Має бути номер маршруту, а не номер виду транспорту. Це дає можливість комбінувати транспорт і уникнути дублювання маршрутів», – вважає Андрій Білий.

До наявних номерів тролейбусних маршрутів додадуть число 20. Тож із 1 липня номери змінять таким чином:

  • №2 – №22
  • №3 – №23
  • №24 – №24
  • №5 – №25
  • №7 – №27
  • №9 – №29
  • №10 – №30
  • №11 – №31
  • №12 – №32
  • №13 – №33

Другий етап, під час якого змінюватимуть нумерацію автобусів, за словами Андрія Білого, запроваджуватимуть після впровадження електронного квитка та оптимізації маршрутної мережі. Їхня нумерація має починатися від 40-ка.

На думку керівника відділу розвитку ЛКП «Львівелектротранс» Ігоря Могили, оптимізація номерів тролейбусів дозволить швидко замінити транспорт на маршруті, наприклад, під час реконструкції вулиці.

«Ремонтується якась ділянка вулиці, де неможливий проїзд тролейбусів, то на цей же маршрут із таким самим номером може виїхати автобус. І пасажири не відчують різниці», – каже Ігор Могила.

Сповіщати пасажирів планують через ЗМІ та оголошення безпосередньо у тролейбусах.

Читайте також: (Не) довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Нагадаємо, зміну нумерації маршрутів транспорту у Львові анонсували ще торік. Зміну нумерації також передбачили у короткостроковому Плані дій розвитку громадського транспорту у Львові.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
11 Червня, 2019 17:01
666 ... спека в додачу до весняного загострення конкретно збільшує категорію, в яку так хотів попасти отой "одеський тато" -- " .. Син запитує батька -- ..тату , а що ти найбільше бажаєш ? ..- .. найбільше моє бажання бути таким розумним "ДО" , як твоя мама "ПІСЛЯ" .." ... Слава Україні ! ...
11 Червня, 2019 15:56
777 Це треба було зробити ще 5 років тому. Саме настільки ми відстаємо. І нумерацію і ліврею і е-квиток вже 5 років чекаємо. Цей застій дорого обходиться місту
11 Червня, 2019 12:25
666 ... от що буває , коли до отого весняного загострення додалася літня спека ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!