У Львові попрощалися з трьома Героями. Фото

3544 0
Поховали Героїв на Личаківському кладовищі.
Прощання з полеглими військовими у Львові / 24 травня 2023 / Фото: Твоє місто

Прощання з полеглими військовими у Львові / 24 травня 2023 / Фото: Твоє місто

Львів попрощався з трьома Героями – Євгенієм Яросевичем, Андрієм Церковним та Володимиром Ласким, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. 

Андрій Церковний (19.10.1975-14.05.2023) Львів’янин. Навчався у Ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради. Здобував освіту у Львівському будівельному технікумі (сьогодні – Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну). Після завершення навчання проходив військову службу у місті Бердичів Житомирської області. У мирний час працював у будівельній сфері у Львові. Захоплювався рибальством.

Молодший сержант. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, незважаючи на те, що був звільнений з військової служби за станом здоров'я, добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному напрямку у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. У Андрія Церковного залишилися батьки, дружина, донька, брат та хрещена донька.

Андрій Церковний

Євгеній Яросевич (27.03.1986-08.04.2023) Львів’янин. Навчався у Ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради, у 9-му класі вступив до Львівського ліцею менеджменту. Здобув вищу освіту на механіко-математичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Також закінчив Львівський інститут ПАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом». У мирний час працював у мережі магазинів «Сільпо» та у сфері клінінгу. Вів активний спосіб життя: займався спортивним туризмом, скелелазінням, велоспортом, захоплювався комп’ютерною технікою.

Із початком повномасштабного вторгнення рф, незважаючи на те, що був непридатний до проходження військової служби, добровольцем став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 356-го навчального артилерійського полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У Євгенія Яросевича залишилися мама, тітка, двоюрідні брати та сестри.

Євгеній Яросевич

Володимир Лаский (15.01.1987-20.05.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп'ютерних технологій.

У мирний час працював у ТзОВ «Друк Текстиль». Захоплювався малюванням та дизайном. Попри відсутність військового досвіду, із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання на території Донеччини у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ Збройних Сил України. У Володимира Лаского залишилися дружина, син та донька.

Володимир Лаский 

Фото: Твоє місто

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!