У Львові попрощаються з чотирма загиблими на війні захисниками. Ким вони були

2970 0
Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
ФОТО УМОВНЕ/ТВОЄ МІСТО

ФОТО УМОВНЕ/ТВОЄ МІСТО

У вівторок, 20 червня, Львів попрощається з Михайлом Лазарєвим, Ігорем Кривоконем, Юрієм Сікиринським та Ігорем Гілем, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Михайла Лазарєва, Ігоря Кривоконя та Юрія Сікиринського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Ігоря Гіля відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), о 14:30 - міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Ким вони були

Михайло Лазарєв (11.09.1983-14.06.2023) уродженець міста Коломия Івано-Франківської області.Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова). Протягом 10-ти років проживав у Королівстві Іспанія, де працював у будівельній сфері. Згодом повернувся на Батьківщину, був керівником місцевого авіамодельного клубу.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини. Боронив територіальну цілісність та незалежність України у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Сумщині, Харківщині та Донеччині.

У Михайла Лазарєва залишилися мама, брат та син.

Ігор Гіль (27.11.1989-13.06.2023) – львів’янин, навчався у Львівській спеціалізованій школі І-ІІІ-го ступенів №15 з поглибленим вивченням англійської та французької мов Львівської міської ради (сьогодні – Ліцей №15 Львівської міської ради). Здобував освіту за спеціальністю «Якість, стандартизація та сертифікація» у Національному університеті «Львівська політехніка». Із 2012 року працював за фахом. У вільний час займався комп’ютерним програмуванням, захоплювався вивченням фізики.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до складу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Ігоря Гіля залишилися батьки, дружина, донька, хрещені батьки, племінники та хрещені діти.

Ігор Кривокінь (09.06.1976-11.06.2023) – уродженець Донецька.Навчався у Середній загальноосвітній школі №81 м. Донецька. Після закінчення 10-го класу вступив на військову службу до лав прикордонників, яку проходив у Чернівецькій області. Повернувшись, працював токарем у Приватному акціонерному товаристві «Рутченківський завод «Гормаш». Був затятим нумізматом. Із початком агресії росії Ігор Кривокінь з родиною був змушений покинути рідне місто та перебратися до міста Павлоград Дніпропетровської області, де працював на місцевому заводі.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із російськими окупантами на південному та східному напрямках на посаді стрільця-снайпера механізованого батальйону.

У Ігоря Кривоконя залишилися мама та брат.

Юрій Сікиринський (03.02.1971-14.06.2023) – львів’янин, навчався у Середній загальноосвітній школі №53 міста Львова (сьогодні – Львівська гімназія «Престиж»). Закінчив історичний та юридичний факультети Львівського національного університету імені Івана Франка.

Брав активну участь у подіях двох Майданів, з початком війни у 2014 році їздив на схід країни як волонтер. Був винятково різносторонньою людиною: вів адвокатську діяльність, при цьому «живучи стихією». Ціле життя підкорював найвищі гори, найгустіші ліси і найхолодніші річки.

Із початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем пішов на війну. Боронив територіальну цілісність та незалежність України на Харківщині та Донеччині у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Юрія Сікиринського залишилися дружина, п’ятеро дітей, мама та сестра з родиною.


___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!