У Львові посмертно нагородили нацгвардійців. Фото дня

1025 0
Воїнів удостоїли орденів «За мужність» III ступеня.
Фото зі сторінки Максима Козицького

Фото зі сторінки Максима Козицького

Ще 11 воїнів-нацгвардійців зі Львівщини посмертно удостоїли орденів «За мужність» III ступеня. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.
 
 
«Комусь з них назавжди 42, комусь – 37, а хтось через клятого окупанта не дожив навіть до 22 років. У когось осиротіли троє, двоє, одна дитина, а хтось не встиг народити нащадків. Але всіх їх об’єднує те, що вони є і назавжди залишаться у нашій пам’яті та в наших серцях Героями, які проявили найбільшу сміливість й пожертвували своїм життям в імʼя життя інших», – написав він.
 
 
Назар Кузьм’як – старший солдат, стрілець-радіотелефоніст окремого відділення окремого взводу стрілецької роти батальйону з охорони та оборони об’єктів державного значення. Загинув у березні 2023 року внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині. Йому було 28 років.
 
Дем’ян Шкварок – солдат, старший кулеметник бронеавтомобіля 3 кулеметного відділення окремого взводу 2 батальйону оперативного призначення. Загинув у лютому 2023 року під час мінометного обстрілу на позиціях у Запорізькій області, прикриваючи собою побратимів. Йому було 24 роки.
 
 
Максим Куліш – сержант, командир стрілецького відділення окремої роти 4 стрілецького батальйону з ОБОДЗ. Загинув у березні 2023 року, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області. Йому було 37 років.
 
Володимир Орищук – головний сержант, командир міномета 2 мінометного взводу мінометної батареї. Загинув у квітні 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу, виконуючи бойове завдання на в/п «Гуцул» міста Новокалинове на Донеччині. Йому було 28 років.
 
Андрій Яцків – сержант, водій 1 відділення 2 стрілецького взводу стрілецької роти (резервної). Загинув у березні 2023 року внаслідок мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання в районі міста Новокалинове у Донецькій області. Йому було 37 років.
 
 
Володимир Харачко – старший солдат, навідник-оператор 2 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 1 батальйону. Загинув у травні 2023 року в результаті того, що окупант штурмував позиції наших військовослужбовців з Нацгвардії в районі населеного пункту Спірне на Донеччині. Йому було 37 років.
 
Дмитро Левицький – старший солдат, стрілець 2 відділення 1 взводу 3 роти 4 стрілецького батальйону з ОБОДЗ. Деталі загибелі невідомі. Йому назавжди 21 рік.
 
Володимир Блощичак – лейтенант, командир 3 взводу стрілецького роти (резервної) окремого батальйону з контролю варт конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних та охорони громадського порядку. Загинув у грудні 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу у місті Курахове на Донеччині. Йому було 33 роки.
 
 
Богдан Баран – солдат, був стрільцем у батальйоні з охорони й оборони об'єктів державного значення. Загинув у лютому 2023 року у результаті артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області. Йому було 27 років.
 
Геннадій Бунєєв – солдат, стрілець-радіотелефоніст 3 відділення 2 взводу стрілецької роти окремого батальйону з охорони та оборони об’єктів державного значення. Загинув у лютому 2023 року під час стрілецького бою в районі села Новокалинове Донецької області. Йому було 35 років.
 
Сергій Волобуєв – солдат, кулеметник окремого відділення взводу стрілецької роти 4 стрілецького батальйону з охорони об’єктів державного значення. Загинув в березні 2023 року внаслідок мінометного обстрілу в Новокалиновому. Йому було 42 роки.
 

Фото зі сторінки Максима Козицького

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!