Львову потрібно 65 млн грн, щоб зробити всі зупинки доступними

837 0
17% зупинок нормам доступності у 2023 році не відповідали.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради провів обстеження всіх зупинок та визначив, які зупинки в місті є доступними, а які потрібно привести до норми. Відомо, що нормам доступності станом на 2023 рік 158 зупинок не відповідають, а це 17%. Про це під час пленарного засідання ЛМР 28 березня повідомила радниця міського голови апарату виконкому Ірина Маруняк, інформує Tvoemisto.tv.

«Станом на 2023 рік у нас було 158 зупинок, які відповідають нормам доступності, а це 17%. 536 зупинок (56%), у яких є похибки, і можна їх усунути. 236 зупинок (27%) – не є нормативними і доступними», – сказала вона.

Читайте також: У Львові запустили онлайн-карту із безбар'єрними закладами та місцями

Станом на 2024 рік 511 зупинок (55%) відповідають нормам, 411 (44%) – ті, в яких є похибки, 8 (1%) – не відповідають нормам.

На те, щоб привести всі зупинки до норми потрібно 65 млн грн, зазначила Ірина Маруняк.

Мапа доступності зупинок у Львові:

До слова, у Львові є також мапа доступних зупинок електротранспорту. Тут зазначено, які з них доступні, до яких є зауваження і які недоступні. Загалом в місті є 79 зупинок електротранспорту, або 22% від загальної кількості, відповідають вимогам інклюзивності. Там висота пасадкової платформи є на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту і пасажири на кріслах колісних можуть без сторонньої допомоги потрапити в салон.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало, що планують змінити у Львові цього року, щоб місто стало доступнішим.

Софія Шавранська

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!