У Львові поцупили голову з пам’ятника полеглим афганцям

1591 0
Сьогодні, у ніч із 6 на 7 квітня, від пам’ятника героям, загиблим в Афганістані, невідомі вандали відрізали голову скульптури. День тому зловмисники відпиляли ліву руку і пошкодили коліно лівої ноги фігури бійця.
фото: facebook (Varta 1)

фото: facebook (Varta 1)

Уночі біля готелю «Власта» вдруге пошкодили пам'ятник героям, які загинули в Афганістані. Про черговий акт вандалізму повідомили активісти спільноти «Варта 1» на своїй Facebook-сторінці.

У прес-службі ГУМВС України у Львівській області Tvoemisto.tv розповіли, що відкрили нове кримінальне провадження. Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють осіб, які вчинили акт вандалізму. Надалі міліція намагатиметься реагувати спільно з міською радою, яка є відповідальною за цей пам’ятник. Громадян закликають бути активними й небайдужими та повідомляти на гарячу лінію «102» будь-яку важливу інформацію, яка може допомогти якнайшвидше знайти правопорушників.

Читайте також: За неправильне паркування автівці в центрі Львова прокололи шини

Нагадаємо, учора невідомі особи відпиляли ліву руку і пошкодили коліно лівої ноги фігури. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання, зокрема позбавлення волі на строк до трьох років.

Пам’ятник полеглим в Афганістані у 1979 - 1989 роках воїнам зроблений із бронзи. У 1999 році його встановили на вулиці Батуринській за сприяння львівського осередку Спілки ветеранів Афганістану.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!