У Львові пояснили, кого допустять до роботи під час посиленого карантину

3487 0
У Львові вже 20 закладів попередили про порушення карантинних вимог. Працівники закладів у Львові мають мати хоча б одну дозу вакцини від коронавірусної хвороби.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові затвердили протокол для перевірки закладів на дотримання нових карантинних вимог. Уже близько 20 закладів попереджені про прорушення карантинних правил, однак наразі проти них не вводили штрафів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Читайте також: Вакциновані теж хворіють, але у них легший Covid-19

Як запевнив заступник міського голови, перевірки закладів розпочали від ранку. До мобільних груп задіяні представники Держспоживслужби, поліції та районних адміністрацій, хоча у коментарі Тvoemisto.tv у поліції повідомили, що вони не роблять відповідних перевірок.

«Від ранку вже проводять перевірки у закладах громадського харчування, на ринках. Накладення штрафу у компетенції поліції і держспоживслужби. Близько 20 закладів уже попереджені, наразі проти них не вводили штрафів. Також проводять перевірки всіх видів транспорту на дотримання маскового режиму. Будемо дуже вимогливими. Побачимо результати уже завтра-післязавтра», – каже він.

До роботи допускають тих працівників, що мають сертифікат вакцинації (навіть першою дозою), ПЛР-тест, дійсний протягом 72 годин, або швидкий тест на антиген, довідку про протипокази до вакцинації (зокрема, якщо перехворіли за останні 180 днів). Працівники до 18-ти років, вагітні та ті, хто годують дітей, можуть не мати документів.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Додамо, що заклади громадського харчування можуть працювати лише до 23.00, а нічним клубам заборонили працювати.

За словами Андрія Москаленка, сьогодні у Львові у лікарнях перебувають 804 хворих із коронавірусом, загалом у місті є 2200 ліжкомісць, які забезпечені киснем. Щодня госпіталізують від 20 до 80 хворих. Відвідувачів ТЦ, ринків, магазинів із 1 листопада впускатимуть лише за наявності Covid-сертифікату чи довідок, зазначених вище. Фоторепортаж із двох центральних ринків в умовах нових обмежень можете переглянути тут.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!