У Львові працюватиме Бюро спадщини

1584 0
Окрім реформування археологічно-архітектурної служби, також передбачають організацію заходів із популяризації, збереження та ревіталізації спадщини.
Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

Міську археологічно-архітектурну службу, яка займається реставрацією історичних будівель та їхніх елементів у Львові, реформують у Бюро спадщини. Відповідне рішення сьогодні, 20 грудня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.

Відтепер вона займатиметься збереженням і ревіталізацією не лише матеріальних пам’яток, а й нематеріальної та природної спадщини міста.

За словами артменеджера Павла Гудімова, акцентом роботи нової Служби має стати об’єднання мешканців ідеєю збереження Львова. Також він акцентував на важливості інноваційного підходу до ревіталізації спадщини.

Читайте також: У Львові відреставрували мозаїку Вірменського собору. Фото

«Бюро спадщини має займатися івентами, комунікувати з мешканцями і туристами про важливість того, що ми називаємо архітектурою, важливість культурної та урбаністичної спадщини. І головне — люди мають бути об’єднані ідеєю збереження Львова — не просто жити в жеківських будинках, а любити кожен камінець», — каже він.

Окрім реформування археологічно-архітектурної служби, також у 2020 передбачають організацію заходів із популяризації, збереження та ревіталізації спадщини. Також, як підкреслив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, важливим елементом захисту пам’яток є міська програма співфінансування таких заходів між міськрадою та мешканцями. Йдеться про реставрацію балконів, брам та вікон — пам’яток архітектури.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!