У Львові відкрили кримінальну справу через ймовірну фальсифікацію виборів

2116 0
Відповідно до статті, підробка, незаконне виготовлення, використання або зберігання виборчих документів караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Фото: Lenta.ua

Фото: Lenta.ua

У Львові правоохоронці відкрили кримінальну справу стосовно ймовірної фальсифікації виборів, а голову Львівської територіальної виборчої комісії Ігоря Сліпецького викликають до себе 9 листопада 2020 року. Про це він повідомив у коментарі Tvoemisto.tv.

«Дали повістку і сказали з’явитися 9 листопада в Галицький райвідділ поліції», – каже він.

Провадження у поліції, за словами Сліпецького, зареєстрували за частиною 2 статті №158-3 Кримінального кодексу України «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців».

Читайте також: На міську виборчу комісію тиснули, – голова Львівської міської ТВК

Відповідно до статті, підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів (бюлетеня, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про підсумки голосування на виборах тощо) караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

«Ми провели вибори, і я не маю якогось остраху, що щось зробили не так. Навіть якщо якісь сили мають намір щось з’ясовувати, то зустрінемося і з’ясуємо», – додає він.

Нагадаємо, що у Добромильській міській ТВК підтверджуються підозри у спробі фальсифікації протоколів ДВК з виборів депутатів Львівської обласної ради. Львівська обласна ТВК повернула на уточнення протокол Добромильської міської ТВК з виборів депутатів Львівської обласної ради через розбіжності у даних окремих виборчих дільниць між початковими та уточненим протоколом ДВК.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!