У Львові представлять культуру української Бессарабії

3433 0
Частування національною кухнею, виступи музичних та танцювальних колективів, виставка побуту та інші особливості бессарабської культури будуть представлені у Львові 17-18 жовтня, – повідомляє прес-служба Львівської міськради.
Фото: culture.odessa.gov.ua

Фото: culture.odessa.gov.ua

Українська Бессарабія - це регіон на півдні Одеської області. Відтак організатори вирішили представити різноманіття культури українських регіонів, тому Дні бессарабської культури у Львові відбуватимуться під гаслом «Зшиваємо країну».

В рамках Бессарабської амбасади у Львові виступатимуть музичні та танцювальні колективи з різних куточків Одеської області, діятиме виставка побуту різних етнічних груп, які там мешкають. Львів'яни та гості міста зможуть посмакувати стравами бессарабської кухні на майстер-класах та презентаціях. Родзинкою кулінарної частини стане дуель мамалиги і баноша на пл. Ринок.

У концертній програмі, яка триватиме впродовж 17 жовтня на площі Ринок, разом із гостями гратимуть та співатимуть львівські гурти.

18 жовтня о 12:00 свято продовжиться в ресторані «Голодний Микола» (вул. Стрийська, 352). Тут готуватиме на вогні бессарабські страви один із представників Бессарабії Іван Плачков. Також відбудеться міні-концерт.

Опублікував Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!