У Львові презентують 3-метрову арт-писанку

2466 0
Уже традиційно у рамках відзначення Великодня у Львові відбувається Фестиваль Писанок. З 3 по 19 квітня на пл. Музейній (біля Домініканського собору) просто неба відкриють Галерею писанок, де буде презентовано понад півсотні півметрових авторських писанок. Родзинкою Галереї стане трьохметрова писанка із використанням елементів художнього ткацтва та дерев’яних символів із етнічними мотивами.

До створення рекордної фестивальної писанки долучиться Львівська дитяча школа народних мистецтв під куруванням митця Лілеї Квасниці та відомий художник Уляна Нищук-Борисяк. «Минулого року нашими учнями до Фестивалю Писанок  уперше було створено ткану писанку, - розповідає Лілея Квасниця. - Це дуже цікавий проект. На цей раз ми створимо мистецьку писанку, яка складатиметься із тканих та дерев’яних елементів з використанням писанкової символіки. Це буде арт-об’єкт як символ вічних християнських цінностей, любові, краси, радості, сонця та миру, якого ми зараз дуже потребуємо».Спеціально до арт-писанки Уляна Нищук- Борисяк виготовить унікальні дерев’яні символи з етнічними мотивами.

Читайте також: У Львові пройде щорічний Фестиваль Писанок. Оновлено

Щороку організатори Фестивалю Писанок долучають нових митців, як аматорів, так і майстрів своєї справи. Тож цьогоріч у Галереї писанок можна буде побачити великодні символи від Львівської бізнес школи УКУ, Навчально-реабілітаційного центру «Джерело», Студії образотворчого мистецтва «СОМ», УДЮМКів міста Львова, Львівської допомоги переселенцям з Криму  «Крим-SOS», а також митців Євгенії Рябчук, Оксани Андрущенко та інших.

У  Галереї писанок поряд  із експозицією діятиме і Великодня арт-майстерня. Усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти  участь у майстер-класах із створення свічок-писанок. У рамках Фестивалю Писанок діє благодійний проект «Добра Справа». Цьогоріч організатори збиратимуть кошти на обладнання палати кардіологічного профілю в І дитячому відділенні ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

Деталі на сайті проекту.

                


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!