У Львові презентують книги зі спогадами родин загиблих воїнів на Донбасі

1496 0
У Парку також встановлять нову інсталяцію, присвячену трагічним подіям в Іловайську.
фото: ірини вовк

фото: ірини вовк

Завтра, 22 серпня, у Парку Культури відбудеться презентація тритомного видання спогадів родин загиблих українських воїнів у війні на Донбасі. Львівська військова журналістка і волонтерка Ірина Вовк збирала спогади по усій Україні про бійців різних підрозділів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv авторка книг, подія буде безкоштовною, початок о 15:00. У межах презентації книги у парку також розмістять 155 портретів загиблих воїнів з усієї України, історії про яких увійшли до книги. Спогади про загиблих зібрані й художньо адаптовані. Тритомник умовно розділений на три частини: «Іловайськ», «Донецький аеропорт», «Дебальцеве», хоча книга включає ще десятки боїв по лінії фронту.

Читайте також: Львівське подружжя отримало золото за найкращі ілюстрації до книги

Окрім того, у межах проєкту в Парку встановлять нову інсталяцію, присвячену трагічним подіям в Іловайську (проєкт «Календар війни» у Парку Культури). Із 4 до 31 серпня українські вояки мужньо вели боротьбу за стратегічний Іловайськ. А через нівелювання ворогом усіх домовленостей сотні бійців були розстріляні у так званому «зеленому коридорі» 29 серпня. Це вже третій епізод інтерактивного пам’ятника у Парку Культури, встановленого з ініціативи та силами працівників.

Першим епізодом став макет літака ІЛ-76, який збили проросійські бойовики над Луганськом. Другим – деактивований снаряд установки БМ-21 «Град», саме такими снарядами російські війська з території РФ розбили табір ЗСУ у Зеленопіллі.

Додамо, що у презентації також візьме участь музикант Юрій Йосифович, який представить кілька пісень про українське воїнство із проекту «Серце. Нова автентика».

Як повідомляла раніше у коментарі Tvoemisto.tv авторка Ірина Вовк, три роки пішло на те, аби збирати інформацію, зустрітися з різними людьми, розшифрувати подекуди чотиригодинні записи, адаптувати їх під художній стиль тощо.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!