У Львові презентують віртуальну платформу «Артефакти фортеці Тустань». Де подивитися

1046 0
Тvoemisto.tv сьогодні, 12 листопада, на своїх платформах проведе онлайн-трансляцію заходу.
Фото: Тустань

Фото: Тустань

У Львові 12 листопада відбудеться презентація інноваційної «Освітньо-ігрової VR платформи «Артефакти фортеці Тустань». 

Проєкт дозволяє відвідувачам заповідника зануритися у віртуальний світ фортеці за допомогою VR обладнання, яке встановлене у музеї «Тустань». 

Користувачі зможуть детально ознайомитися з фортецею, «торкнутись скель, артефактів» та розгледіти їх з різних сторін. Це дасть змогу, з одного боку, зрозуміти історію «Тустані» і походження знань про неї, отримати повну історичну довідку, а з іншого – зануритися в атмосферу того часу.

Під час перзентації спікери розкажуть, як ця платформа сприяє популяризації та збільшенню відвідувачів заповідника «Тустань», чи вона доступна для різних цільових аудиторій. Та чи забезпечує рівні умови, зокрема відповідає умовам інклюзивності, адже незважаючи на розвинену інфраструктуру «Тустані», наразі піднятися на скелі можуть не всі.

Проєкт «Освітньо-ігрова VR-платформа «Артефакти фортеці Тустань» реалізується в рамках програми «Аудіовізуальне мистецтво» за підтримки Українського культурного фонду. Він є інноваційним не лише для України, йде у ногу зі світовими трендами залучення технологій у музеях.

Кількість учасників презентації, яка відбудеться в Інституті Стратегії Культури, обмежена.

«Твоє місто» на своїх платформах проведе онлайн-трансляцію події.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!