У Львові продовжують святкувати День міста. Програма заходів

4249 0
Цими вихідними Львову виповнюється 767 років з дня заснування.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Цими вихідними, 6 та 7 травня, Львову виповнюється 767 років з дня заснування.  З нагоди свята в місті проведуть низку заходів та започаткують нову традицію.

Джерело: пресслужба ЛМР

У ці дні трамваї та тролейбуси у місті курсуватимуть, прикрашені національними прапорцями і прапорцями із гербом міста Львова.

Програма заходів на сьогодні

В неділю, 7 травня, у Стрийському парку відбудеться благодійна виставка-ярмарок «Львів – місто міст». З нагоди дня міста, Львів, як «місто міст», збере українців із Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Київщини, Запоріжжя та Криму, які зараз живуть та творять у Львові. Гості події дізнаються про культурні особливості з прифронтових і окупованих регіонів і долучаться до збору коштів для потреб Збройних сил України.

З 13:00 до 18:00 на виставці-ярмарку відбуватимуться лекції, майстер-класи, музичні виступи, готуватимуть страви, а у релокованих підприємців можна буде придбати крафтові вироби, каву та випічку. Хедлайнер події – Віктор Павлік.

Також сьогодні в міських закладах культури заплановано кілька благодійних подій:

  • з 12:00 до 16:00 год на площі біля медіатеки «Мультиплекс» (вул. В. Симоненка, 10) Львівська муніципальна бібліотека спільно з ГО «Рівні можливості для всіх» й Будинком дитячої та юнацької творчості Личаківського району запрошують на благодійний бібліотечний ярмарок з майстер-класами для дітей та дорослих, фотовиставкою «Незламні», поетичною екскурсією та авторськими читаннями «Винайдення міста», флешмобом «767 оплесків», тощо.

  • Львівський кіноцентр з 13:00 до 18:00 запрошує на благодійну акцію, організовану спільно з львівською мистецькою школою № 10, народними домами смт Брюховичі та Винник. На площі перед Львівським кіноцентром (вул. В. Великого 14а-18) відбуватиметься ярмарок, численні майстер-класи, а також виступи танцювальних та вокальних колективів.


Сьогодні також заклади загальної середньої та позашкільної освіти запрошують на святкові фестивалі до Дня міста у кожному районі. На локаціях гостей чекають ярмарки зі смаколиками, різноманітні ігри та майстер-класи, а також виступи дітей.

Ярмарки відбуватимуться за адресами:

  • школа №6, вул. Зелена, 22

  • школа №77, вул. Виговського, 7а

  • ліцей №38, вул. Порічкова, 4а

  • школа №99, вул. Творча, 1

  • площа перед Церквою Введення в храм Пресвятої Богородиці, вул. Чукаріна, 5

  • площа перед школою №36 і ліцеєм №2, вул. Володимира Великого, 55 а.

Кошти, виручені на виставці-ярмарку та у закладах освіти, передадуть на закупівлю дронів для 125-ої бригади територіальної оборони, а благодійні події від закладів культури мають на меті зібрати гроші на Starlink для 24-ої механізованої бригади імені короля Данила.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv підготувало підбірку фото зі святкувань Дня міста у Львові за останні п'ять років. Деьальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!