У Львові збираються відмовитись від піскосуміші проти ожеледиці

2634 0
Міський голова Львова доручив знайти альтернативні матеріали для посипання вулиць через велику кількість піску, яка накопичилась у місті після зими.
Фото:report.if.ua/

Фото:report.if.ua/

Через велику кількість піску, яка накопичилась у Львові після зими, міський голова Львова Андрій Садовий доручив знайти альтернативні матеріали для посипання вулиць взимку. Про це він заявив під час апаратної наради у середу, 11 квітня. Повідомляє Zaxid.net.

За його словами, у Львові після зими на вулицях залишилося багато піску, яким посипали дороги і хідники для боротьби з ожеледицею. Він також зазначив, що раніше у Львові експериментували із альтернативними матеріалами для посипання вулиць, зокрема спеціальними сумішами та гранітною крихтою.

«Висмоктувати тони піску з дощоприймачів – це не є добра справа. Нам треба шукати альтернативні варіанти, ті, які використовуються в країнах Європейського союзу. Прорахувати, скільки це вартує, яка нова техніка нам потрібна, чи можна використовувати наявну техніку», – сказав Андрій Садовий.

Читайте також: Чисто і без піску. Як у Вінниці вирішили проблему слизьких тротуарів

Міський голова доручив своєму заступнику Сергієві Бабаку вивчити досвід європейських міст і підготувати відповідні пропозиції для зміни матеріалу, яким посипають вулиці.

Раніше очільник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець в коментарі Tvoemisto.tv розповів, чому Львів не може перейти суто на реагенти та чим у місті посипають вулиці взимку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!