Львів'ян запрошують на благодійний Святоюрський ярмарок

2493 0
На території собору Святого Юра відтворюють середньовічний ярмарок зі стравами від львівських господинь та майстер-класами.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

5 та 6 травня на подвір’ї Архикатедрального собору Юра у Львові триватиме Святоюрський ярмарок, який традиційно проводять із XVII століття. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові реставруватимуь собор Святого Юра

«Львівські господині принесуть на ярмарок приготовані страви, консервації, солодощі та напої. Водночас, військовослужбовці Національної Гвардії України приготують для гостей ярмарку справжній козацький куліш. На території подвір’я Собору Юра планують відтворити колорит середньовічного ярмарку, а майстри українських народних ремесел організують для гостей майстер-класи із ковальства, гончарства, ткацтва, лозоплетіння, створення ляльок-мотанок, та інших промислів характерних середньовічному Львову», — повідомляють організатори.

Поблизу пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому облаштують дитяче містечко із каруселлю. 6 травня о 13:00, після Архієрейської Божественної Літургії відбудеться погашення сувенірної поштової марки із зображенням Святого Юрія та урочиста церемонія відкриття Святоюрського ярмарку.

Читайте також: Львів святкує День міста. Оновлена програма

Ярмарок функціонуватиме на території Собору Юра у суботу та неділю з 9.00 до 20.00. Благодійний захід організовують з метою допомогти незрячій маленькій дівчинці Катрусі Федів.

Контактна особа: координатор заходу — Роман Савчак (097) 797 73 87.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!