У Львові проведуть експеримент з лікування каштанів

1638 1
Новий метод випробують на деревах на проспекті Свободи та в сквері «На валах».
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

У Львові цьогоріч проведуть експеримент з лікування кінських каштанів від мінуючої молі. Про це розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: У Львові погане повітря не через затори, – Олександра Сладкова

Експериментальний метод – метод феромонних пасток – випробують на деревах на проспекті Свободи та у сквері «На валах».

«Ще з 90-х років ми не знаємо як виглядає це дерево восени, тому що ще посеред літа його листя раптово жовкне та опадає. Насправді є біологічні методи боротьби з цим шкідником», – каже Олександра Сладкова.

Раніше, за її словами, хворобу лікували ін’єкціями, але цей метод був небезпечним для бджіл та птахів. Феромонний метод є безпечним. Тож його випробують, якщо з природоохоронного фонду виділять на це кошти.

Читайте також: Як порахувати дерева на своїй вулиці. Відеоінструкція

Пастки містять у собі феромони, що приваблюють самців каштанної молі, каже Анар Душдуров, менеджер компанії «Біохімтех Україна», що постачає пастки. Пастки відловлюють самців шкідника першої генерації, що дозволяє зменшити його популяцію та вберегти дерева від нападів.


Читайте також:
15 Лютого, 2020 09:13
666 ... після конкретного "обрізання" львівським каштанам не допоможе вже ніяке лікування ... вічная їм пам'ять ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!