У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

6673 0
Сьогодні на Львівщині стартувало щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну назву Covishield.

Завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян стала першою, хто отримав щеплення від коронавірусної інфекції на Львівщині. Про це повідомляє кореспондент Тvoemisto.tv.

Читайте також: На Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Фотофакт 

Таміла Алексанян розповіла, що два дні тому дізналася, що буде вакцина і вирішила вакцинуватися. Зараз почувається добре, щеплення було безболісним. Після вакцинації медик очікувала ще пів години, чи не буде реакції.

«Дискомфорту не відчула. Я багато років пропрацювала в інфекційній лікарні, бачила багато інфекційних хвороб, їхній перебіг і наслідки, тому сумнівів у мене не було. Щеплення зайняло 2 секунди, ввели невеликий об'єм, пройшло без болісно. Ви не повинні цього боятися», – розповіла про свою реакцію Таміла Алексанян.

Через 28 днів, якщо медик буде здоровою, їй проведуть повторне щеплення.

Окрім завідувачки 4-м відділенням лікарні, вакцину отримав і директор обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Як пояснила Тvoemisto.tv керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталя Іванченко, вакцина  Oxford/AstraZeneca, вироблена в Індії, не відрізняється від тієї, що виготовляють в Європі.

«Оскільки є одна формула, одна технологія виготовлення, то вакцина має бути абсолютно однаковою. Serum Institute (Індія) – це гігант, вони мають величезні потужності, тому і прийняли рішення виготовляти саме цю вакцину у великій кількості. Ми користуємося вакцинами цього виробника – кашлюк, дифтерія, правець, кір, краснуха – застережень жодних немає», – пояснила Наталя Іванченко.

Читайте також: У Львові показали один із пунктів, де з наступного тижня почнуть вакцинувати від Covid-19

За словами директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ореста Чемериса, сьогодні щеплення отримають ще близько 50-ти медиків.

Мобільні бригади їздитимуть у ковід-лікарні і проводитимуть вакцинацію серед медиків, які надають допомогу хворим із Covid-19, після цього підключать інші медзаклади, будинки престарілих, а потім діюятимуть кабінети у поліклініках. Вакцина зберігається у спеціальній холодовій кімнаті, де витримується потрібна температура.

Нагадаємо, що сьогодні вночі на Львівщину привезли 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від коронавірусної інфекції. Як виглядає пункт вакцинації у Львові, читайте у матеріалі.

Відео Тараса Бабенчука


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!