На правах реклами

У Львові проводять інноваційні музичні заняття для дітей: як записатися?

4655 1
Вперше у Львові діти вже від народження мають змогу відвідувати музичні заняття. Над їх створенням спільно працювали львівські музиканти, психолог, музикознавці, організатори дитячих заходів – Центру музичного розвитку.

Інноваційна методика є популярною в країнах Європи, США та Японії, де  позитивний вплив музики на розвиток дитини належно оцінений. Музичні заняття для дітей є  веселими та пізнавальними, спрямовані на розвиток музичних здібностей, моторики, естетичних та моральних якостей, любові до творчості та мистецтва.

Залежно від віку заняття відбуваються у трьох групах:

- 0+ місяців – музико терапевтичний масаж;

- 6+ місяців – музично-розвиткові активності;

- 2-4 роки – пізнавальні музичні заняття.

Музико терапевтичний масаж – це унікальний комплекс тактильно-рухових вправ, спрямованих на розслаблення м’язів при тонусі та гіпертонусі, стимулювання фізичної активності, укріпленні опорно-рухового апарату, розвиток образного сприйняття, тактильне пізнання.

На заняттях також використовуються елементи ароматерапії, арт-терапії, методики східного масажу. Усі форми роботи виконуються у відповідності до музичного супроводу. Масаж проводять батьки у супроводі спеціаліста.

Музично-розвиткові активності – це заняття, на яких малюк за допомогою музики матиме змогу ознайомитися з явищами навколишнього середовища та властивостями окремих предметів, активізувати образне та емоційне сприйняття,  імпровізувати на різноманітних музичних інструментах, розвинути власні музичні здібності, підвищити поріг музично-звукового сприйняття.

Заняття сформують стійку основу для розвитку позитивних комунікативних навичок малюка. Форми роботи передбачають використання різноманітних реквізитів, в тому числі й таких як вода, світло, пісок тощо, елементів арт-терапії, музично-рухової фізкультури.

Пізнавальні музичні заняття – серія групових занять, на яких діти навчаються слухати музику, сприймати її образний зміст, розрізняти емоційні палітри. Також вони зможуть вивчити елементарну музичну грамоту, знайомитися з українськими композиторами та музичними інструментами.

Упродовж заняття діти поринають у веселу музичну казку, де можуть досхочу і з користю  поспівати, потанцювати, виконати цікаві творчі завдання. Діти в ігровій формі знайомляться  з нотками, скрипковим ключиком, вивчать різні ритмічні малюнки і навіть самі виготовлять  власні музичні інструменти! Особливу роль організатори занять приділяють знайомству з творчістю українських  композиторів та вивченню українських пісень.

В рамках пізнавальних музичних занять відбуваються святкові відкриті заняття, на які приходять спеціально запрошені гості з власними інструментами та музичними цікавинками.

Контактна інформація Центру музичного розвитку:

e-mail: [email protected]

тел.: 067 608 13 74

Сторінка у Facebook: www.facebook.com/music.center.lviv

Кількість місць обмежена!


Читайте також:
3 Березня, 2016 16:31
Олена Лендєл Для занять кожної вікової групи є створена спільнота у Facebook, щоб полегшити комунікацію! Запрошуємо батьків долучатись:
Для дітей 0-2 роки: [***]s://[***].facebook.com/groups/muzterapy/
Для дітей 2-4 роки: [***]s://[***].facebook.com/groups/piznavalnimyzychnizanjattja/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!