У Львові проводять рейди та шукають підприємства, що порушують карантин

5056 0
Учора таких виявили близько сотні.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

У Львові міська комісія з питань ТЕБ та НС створила у районах міста моніторингові групи, що виявляють підприємства, які не дотримуються карантину. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

«Створена моніторингова група працювала вчора і сьогодні. Вчора, станом на обід, було 20 підприємств, які продовжували працювати. Сьогодні зранку таких не виявили. Після обіду підемо в наступні рейди», – розповів голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Читайте також: У Львові сьогодні вирішать, як курсуватиме громадський транспорт

У Франківському районі моніторингова група вчора обстежила 166 закладів, з яких 33 працювали. Сімом дали попередження і скерували до поліції акти про порушення. Сьогодні усі ці 33 об’єкти перевірять ще раз.

За словами Надії Банах, голови Шевченківської РА, моніторингова група їхнього району перевірила 198 підприємств. З них 29 працювали. Зранку їх перевірили повторно, більшість були зачинені

«У нашому районі З23 підприємці. Їх усіх вчора перевірили. Вчора ще 48 працювали, їм вручили протоколи. Станом на ранок 25, які перевірили, не працюють. Зокрема, вчора працювало кафе на вул. Чернівецькій. Нині туди йдемо з поліцією. Є також стихійна торгівля на вул. Городоцькій і вул. Чернівецькій. Будемо ходити з рейдами. Працює «Нова Лінія», але запускають по двоє людей. Ми їх сьогодні перевіримо», – розповіла Ірина Джурик, голова Залізничної РА.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

У Сихівському районі перевірили 242 об’єкти, з яких 33 працювали. До вечора незачиненими були вісім. Усім, хто працював вручили попередження.

Також моніторингова група працює у Личаківському районі.

Нагадаємо, учора, 17 березня, парламент ухвалив закон, що посилює відповідальність за порушення карантину. Штраф за порушення сягає 171 тис. грн, також можливе обмеження або позбавлення волі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!