У Львові пояснили, чому видаляють дерева у «період тиші»

1361 0
З 1 квітня по 15 червня щорічно встановлюється «період тиші» з метою здійснення охорони середовищ існування.
Фото умовне/управління екології ЛМР

Фото умовне/управління екології ЛМР

Протягом 24-28 квітня у Личаківському районі Львова проводять роботи із видалення дерев у сквері Б.Хмельницького та на території школи «Довіра», що на вулиці Тараса Бобанича, попри те, що зараз триває «період тиші». Про це повідомили в управлінні екології  ЛМР.

Період проведення робіт із видалення зелених насаджень припав на «період тиші», що щорічно встановлюється з 1 квітня по 15 червня із метою здійснення охорони середовищ існування, умов розмноження та шляхів міграції тварин. У цей час, відповідно до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, зокрема йдеться і про обрізку та видалення дерев.

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Як пояснила у коментарі Tvoemisto.tv в.о. керівниці управління екології ЛМР Галина Микітчак, в цей період у місті намагаються видаляти лише гостроаварійні дерева.

«Ми намагаємося дотримуватися періоду тиші та здійснювати лише гостроаварійні та критично важливі роботи. Організації які здійснюють роботи з утримання зелених насаджень намагаються всі основні роботи виконати до 1 квітня», – зазначила вона.

Нагадаємо, що в межах реконструкції вулиці Шевченка у Львові зрізали вже понад 100 дерев. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!