У Львові пройде фестиваль за участю акторів з особливими потребами

1838 0
20-22 травня у Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть зіграти свої вистави на ХІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях». Фестиваль організовує мистецько-терапевтичний центр «Непротоптана стежина» за підтримки управління культури та управління освіти Львівської міської ради, – повідомили у прес-службі ЛМР.
Фото: facebook.com/Непротоптана стежина

Фото: facebook.com/Непротоптана стежина

«Фестиваль є частиною Міжнародної співпраці Україна-Польща-Білорусь, де щороку відбуваються подібні мистецькі заходи. Щорічний цикл у вересні відкрив конкурс емблем, яку попередньо обрали самі учасники фестивалю шляхом голосування. Цьогоріч учасники поринуть в атмосферу загадкової Африки. Восени в Польщі, в Любліні, відбувся конкурс пісні, а навесні в усіх трьох країнах панує театральне мистецтво. Люблін розпочинає естафету своїм SANS (Spotkanie artystow nieprzetartego szliaku), далі Білоруська сцена приймає натхненних акторів з особливими потребами і насамкінець в травні Львів завершує міжнародний театральний марафон», – розповіла Анастасія Войтюк, директор організації «Непротоптана стежина».

В рамках цього фестивалю, також пройде тренінг у форматі рольової гри – учасники будуть вчитися як організовувати великі фестивалі і працювати у злагодженій команді. Таке навчання відбудеться 9 квітня у приміщенні НРЦ «Джерело». Усі охочі зможуть долучитися до участі у навчаннях. Заявки приймаються до 8 квітня на адресу [email protected].

Новинки цьогорічного фестивалю:

  • Цього року фестиваль отримав свою офіційну назву – «Шлях» - Непротоптана стежина поступово розширилася і перетворилася на шлях, яким тепер простують талановиті актори з особливими потребами та їх друзі.
  • Темою фестивалю є Африка – тому під час підготовки до фестивалю будуть барабанні кола та виготовлення африканських костюмів.
  • В рамках фестивалю відбудеться дружня фото-подія «Театр в об’єктиві» - результатом якої буде міжнародна виставка робіт зі Львова, Любліна та Бресту. Усіх бажаючих фотографів просимо зголошуватись та реєструватись у координатора події [email protected]
  • Майстер-класи на фестивалі проведе один із творців соціальної вистави «Король Лір», прем`єра якої відбулась минулого року у Львові.

Довідка

Вже шістнадцять років МТЦ «Непротоптана стежина» організовує різноманітні мистецькі акції за участі людей з особливими потребами, їх батьків, інструкторів котрі працюють з ними, проводить навчання, майстер-класи та великий міжнародний фестиваль. Сюди з’їжджаються театри не лише з цілої України, а й з Польщі, Білорусі, Литви. Саме тут неповносправні діти та молодь мають можливість представити вистави, над якими часто працюють цілий рік, познайомитися з новими людьми, зустрітися з давніми знайомими, отримати кваліфіковану критику професійних акторів, режисерів, театрознавців та поради щодо розвитку свого театру. Цей день стає тим величезним враженням, сплеском емоцій, позитивним досвідом, які заряджають та мотивують. Кожен з учасників та гостей фестивалю повертається додому з новими враженнями і цікавими ідеями.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!