У Львові пройшла акція на підтримку полонених захисників «Азовсталі». Фото

1547 0
Рідні захисників кажуть, що досі не знають, у якому стані перебувають воїни, хоча більшість із них виходили пораненими ще з заводу «Азовсталі».
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

У Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройшла акція на підтримку військовополенених захисників «Азовсталі». На площі зібралися рідні азовців, вони в такий спосіб звертаються до президента Туреччини Ердогана і генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша та сподіваються, що вони допоможуть у звільнені українських військовослужбовців.

«Ми вимагаємо, щоби до наших рідних нарешті допустили «Червоний хрест». Сьогодні три місяці як їх забрали, а «Червоний хрест» не був допущений, жодної можливості передати ліки та найнеобхініші речі  нема. Насамперед, ми наполягаємо на вирішення гуманітарних питань, перевірити умови їхнього утримання, бо ми знаємо, що їх катують»,  пояснюють учасники заходу.

Читайте також: У Львові біля оперного театру родини захисників «Азовсталі» вийшли на акцію

Рідні захисників кажуть, що досі не знають, у якому стані перебувають воїни, хоча більшість із них виходили пораненими ще з заводу «Азовсталі». 

Нагадаємо, що збройні сили росії здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома. Жоден працівник колонії, бойовик «ДНР» чи російський військовий, що охороняв приміщення, згідно з коментарями російської сторони, внаслідок вибуху не постраждав.

31 липня у Львові також відбувся мітинг на підтримку азовців. Родини захисників «Азовсталі» закликали міжнародні організації захистити полонених героїв Маріуполя, і не ігнорувати теракт, який трапився 29 липня в Оленівці, коли росіяни підірвали казарми з українськими полоненими. За словами керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова, Україні відома доля та місцеперебування майже всіх українських полонених військових, зокрема і захисників з «Азовсталі». Їх звільнення йде поетапно, частина полонених може повернутися додому найближчим часом. Основна частина полонених перебувають у таборі для військовополонених на території тимчасово окупованого селища Оленівка Донецької області.

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!