У Львові пройшов фестиваль української архітектури «Вежа». Фото

2364 0
В останні дні червня у Львові відбувся фестиваль української архітектури «Вежа», присвячений 110-річчю від часу створення першого громадського об’єднання архітекторів у Львові.

У Львові відбувся фестиваль української архітектури «Вежа», приурочений 110-річчю від часу створення першого громадського об’єднання архітекторів у Львові. З 28 червня по 1 липня його відвідали архітектори не лише з різних регіонів України, але й з Італії, Франції, Берліна тощо. У межах фестивалю відбувся конкурс архітектурних відеопрезентацій до проектів зі Львова,Тернополя, Хмельницького, Чернівців, Дніпра, повідомляють організатори.

У коментарі для Tvoemisto.tv голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів Богдан Гой розповів, що одним із найважливіших здобутків фестивалю є вирішення подальших планів щодо Свірзького замку. Окрім того, він зазначив, що важливим є те, що фестиваль віднайшов свою особливість – пошук власне українського звучання сучасної архітектури в багатоголосі різних стилів та концепцій архітектурних пошуків не лише у нас, але й у світі.

Читайте також: Порохову вежу у Львові лишать у користуванні Спілки архітекторів 

Під час фестивалю також провели інтелектуальний дискусійний круглий стіл щодо проблеми пошуку самоідентичності в сучасній українській архітектурі. Окрім того, молоді архітектори та митці репрезентували власні дипломні проекти, взяли участь у проектному семінарі та архітектурному квесті по історичній частині Львова.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: Простір Синагог

Родзинкою фестивалю стали авторські лекції Олеся Горалевича, Олега України, Павла Гудімова, Паоло Еміліо Даффари, а також презентація книги про будівництво всесвітньо відомим архітектором Маріо Боттою центру Оріоністів у Львові.

Партнерська публікація 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!