У Львові примусово виселяють Російський культурний центр

4829 0
За рішенням суду виконавча служба спільно з правоохоронцями виселяє Російський культурний центр з будівлі, що знаходиться на вул. Короленка, 1а.
фото: lviv.depo.ua

фото: lviv.depo.ua

Процес виселення почався сьогодні вранці. Про це повідомляє IA ZIK.

 «Є рішення суду про виселення. Вони оскаржили це рішення в апеляційній інстанції, ми виграли апеляційну інстанцію. Після цього запустився процес втілення виконавчого провадження. Дали час на добровільне виселення. Цей термін завершився у п’ятницю. Відповідно, сьогодні примусово виконується рішення суду», – розповів заступник голови ЛОР Володимир Гірняк.

Також він розповів, що на місці присутня поліція ,служба охорони і один представник російської організації: «Все спокійно і без ексцесів. Зараз описується майно. Далі буде підписаний акт прийому-передачі, зберігання майна, і фактично майном буде управляти Львівська обласна рада в особі управління комунальної власності».

Читайте також: Було-стало. Як у Львові впорядковують вивіски. Фото

Від сьогодні приміщення офіційно перейде до ЛОР: «Вони можуть подавати касацію, але це не зупиняє виконання рішення суду. Сподіваюсь, ми це питання вирішили нарешті за 25 років», – зауважив Володимир Гірняк.

Нагадаємо, Господарський суд Львівської області зобов’язав Російський культурний центр звільнити приміщення на вул. Короленка, 1а.

Обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря на Короленка, 1а. Це приміщення буде передано одній із громадських організацій, пов’язаних із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей. 

До слова, Російський культурний центр у Львові — організація російської діаспори у Львові та на Західній Україні. Будівля організації виділена львівською владою у 1990 році, але центр розпочав свою діяльність через шість років, у 1996 році. 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!