У Львові раптово помер директор Будинку вчених

16294 0
Протягом години медики боролися за життя, але, на жаль, врятувати його не вдалось. Роману Славітичу було 75 років
Фото: Wikimedia

Фото: Wikimedia

Сьогодні зранку, 3 грудня, у Ратуші стало погано директору Будинку вчених Роману Славітичу. У нього зупинилося серце.

«За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора», – йдеться у повідомленні міськради.

Читайте також: Як у Будинку вчених пояснили інцидент із блогерською вечіркою у скорботний день

У мерії також додали, що після цього медики продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години вони боролися за життя, але врятувати не вдалось. Роману Славітичу було 75 років. 

Перший заступник міського голови Андрій Москаленко пояснив, що вчора ввечері директор Будинку вчених зателефонував до нього і попросив про зустріч, вони домовились зустрітись сьогодні о 8 ранку. Роман Славітич прийшов трохи швидше, сів за стіл. У кабінеті йому стало зле, він знепритомнів, після цього почалися реанімаційні заходи.

Як повідомила у коментарі Тvoemisto.tv речниця Центру екстреної допомоги Тетяна Андрєєва, до порятунку чоловіка були задіяні дві бригади «швидкої». 

«О 8.04 надійшов виклик від жінки перехожої про те, що на площі Ринок, 1 чоловікові стало погано, він лежить. Виїхала «швидка» і о 8.15 швидка була на місці. Робили серцево-легеневу реанімацію, чоловіка заінтубували, поставили катетер, вводили необхідні ліки. Попросили на підмогу ще одну «швидку». Вона приїхала о 8.33. Реанімували чоловіка близько години і 10 хвилин, але він помер», – каже вона.

Читайте також: Українські мережі почали відмовлятися від співпраці з блогерами, які були на вечірці у Будинку вчених

Нагадаємо, що навколо Будинку вчених нещодавно виник скандал. У суботу, 27 листопада, у львівському Будинку вчених блогер з Чернівців Олексій Заліско відзначав свій день народження. Гучна вечірка відбулася у День пам’яті жертв Голодоморів, на неї зібралися блогери-мільйонники зі всієї України. Згодом, у соцмережах користувачі обурювалися щодо такого святкування, яке влаштували в день, коли світ перебуває у скорботі за мільйонами жертв, яких знищив штучно створений голод.

Водночас у Будинку вчених у коментарі Tvoemisto.tv повідомили, що домовлялися із замовником про відзначення звичайного дня народження, а угода була підписана з івент-агенцією. Утім тепер у Будинку вчених пообіцяли посилити критерії відбору для тих, кому віддати приміщення в оренду. 

29 листопада міська комісія ТЕБ і НС вирішила закрити Будинок вчених через порушення карантинних вимог і після цього інциденту там заборонили проводити розважальні заходи у траурні та поминальні дні.

Вікторія Савіцька

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!