У Львові ректор погорів на хабарі. 5 шокуючих деталей

7557 0
Днями під час отримання хабара правоохоронці затримали ректора Львівської державної фінансової академії Петра Буряка. Пропонуємо вам деякі деталі справи.

1. Посадовець вимагав гроші за працевлаштування до академії та подальше сприяння у професійній діяльності у розмірі 2 тисяч доларів США. Петра Буряка спіймали безпосередньо за фактом отримання неправомірної вигоди. Також з'ясувалося, що в лютому цього року ректор одержав 2 тис. гривень від студентки за поновлення її на навчанні. Правоохоронці перевіряють, чи причетний ректор до інших фактів вимагання та отримання хабарів повідомив Zaxid.net начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

2. Під час проведення санкціонованого обшуку у службовому кабінеті посадовця було виявлено та вилучено 14 тисяч доларів США, а також «чорнові» записи. У помешканні ректора виявили та вилучили 22 тисячі доларів США, 57 тисяч євро, 1,5 тисячі фунтів стерлінгів та 40 тисяч гривень. Крім того, вилучено понад 5 кілограмів виробів із золота, пише galinfo.

3. За фактом отримання чиновником грошей відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 ККУ. За цією статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна повідомляє Zaxid.net.

4. Дружина затриманого на хабарі ректора Львівської державної фінансової академії Галина Буряк назвала затримання свого чоловіка за підозрою у хабарництві провокацією, пов’язаною з перевиборами ректора Львівської фінансової академії. Про це Галина Буряк заявила в ексклюзивному інтерв’ю Zaxid.net. «Ми назбирали їх [вилучені кошти] впродовж дуже багатьох років життя. Бо зарплата в чоловіка – до 10 тис. грн., ще була і моя зарплата – 5 тис. грн. Якщо це збиралося в межах 15-20 років, то, думаю, можна назбирати таку суму,– розповіла дружина 64-річного ректора Галина Буряк і наголосила, що гроші збирали на лікування чоловіку. – Ми збирали, вимінювали, складали. Я б насправді не хотіла виносити це на широкий загал. Йдеться про викривлення сонної артерії. У нього вже близько десяти років проблеми з цим. В Україні ми лікуватись не хотіли, тому планували зробити це за кордоном».

5. У вівторок, 17 березня, відбулись вибори на посаду ректора Львівської державної фінансової академії. На посаду ректора балотувався єдиний кандидат – виконувач обов’язків ректора ЛДФА Петро Буряк. У виборчому процесі взяло участь 148 осіб, серед яких викладацький склад і студенти. Петро Буряк отримав 92 голосів «за» у свою підтримку, що дає підстави Міністерству освіти і науки підписати з ним нову угоду на співпрацю. Додамо, що це перші вибори у Львові, які пройшли згідно нового законодавства «Про процес виборів у вищі навчальні заклади Міністерства освіти і науки України». Зазначимо, що на виборах був присутній, в якості наглядача, представник Міністерства освіти і науки України Сергій Бондарчук. Про це повідомляє Дивись.Інфо

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!