У Львові реорганізують два заклади освіти. Навіщо це потрібно

11844 0
Ліцей №8 буде функціонувати на вул. Підвальній, але тут залишаться лише 5-11 класи.
Умовне фото

Умовне фото

Львівський садок-ясла №12 та ліцей №8 реорганізують – із них створять нову початкову школу із дошкільним відділенням «Крок за кроком». Про таке рішення депутатів Львівської міської ради розповіли у пресслужбі.

Рішення пояснюють тим, що зараз заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №12 функціонує у нежитлових приміщеннях на вул. Довбуша, 20. У частині зазначених приміщень, яку не використовує садок, функціонують початкові класи ліцею №8. 

«Така організація освітнього процесу створює труднощі при вирішенні організаційних питань у закладі дошкільної освіти та закладі загальної середньої освіти, зокрема при організації харчування для вихованців та учнів, проведенні заходів, ремонтних робіт тощо. Відтак цим рішенням ці два навчальні заклади об’єднують в один – початкову школу з дошкільним підрозділом «Крок за кроком», – йдеться у повідомленні.

Керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк зазначив, що таке рішення буде вчасним, зважаючи на реформу школи, яку почнуть втілювати з 2027 року.

«Наша школа №8 знаходиться в 2 приміщеннях – початкова школа на вулиці Довбуша і старша школа на вул. Підвальній. Враховуючи те, що з 2027 року всю Україну чекає реформа школи, які треба розділити на початкові, гімназії і ліцеї, ми завчасно вирішили прийняти рішення створити нову школу – початкова школа з дошкільним відділенням», – сказав Андрій Закалюк.

Читайте також: Не мордувати дітей. Як в Україні змінять навчання у середній школі

За його словами, ліцей №8 залишається функціонувати на вул. Підвальній, але тут вже не буде початкових класів, а лише 5-11.

Нагадаємо, у Львові планують трансформувати школи. Вже наступного року відбудуться перші зміни, аби навчальні заклади, які захочуть отримати статус гімназії чи ліцею, не набирали дітей до перших класів. Загалом до 2027 року мережу закладів освіти поступово перетворять на три ланки: початкова школа, гімназія і ліцей. Відтак у центрі міста планують облаштувати профільні ліцеї.

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!