У Львові реорганізують рух на перехресті вулиць Варшавської – Тунельної

8917 0
Громадському транспорту дозволять їхати прямо зі смуги для повороту направо.
фото: google maps

фото: google maps

У Львові планують змінити організацію дорожнього руху на перехресті вулиць Варшавської – Тунельної. Відповідне рішення про реорганізацію і щодо облаштування смуги для громадського транспорту на вул. Тунельній – від вул. Верхньої Зимової до вул. Варшавської прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

«Не йдеться про облаштування нової виділеної смуги, а про дозвіл руху прямо для громадського транспорту по смузі, яка призначена тільки для руху направо. Решта приватного транспорту – повертатиме направо. У такий спосіб після перехрестя з Варшавською смуга перейде у вже облаштовану виділенку», – каже начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Скріншот з презентації КДБР

За його словами, смуга – недовантажена, тому пропонують встановити знаки, щоби громадський транспорт (зокрема автобуси з Рясного) мав можливість швидше проїхати цю ділянку і швидше потрапити на вже облаштовану смугу. Йдеться про знак 5.16 (напрямки руху по смугах).

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

Керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів зазначає, що на ділянці є значні затримки, тому реорганізація руху дозволить швидше проїхати її. А на перспективу, за словами голови комісії міської мобільності, зв’язку і транспорту Ігоря Зінкевича, на проблемному перехресті слід було б облаштувати розв’язку.

Додамо, що схему організації дорожнього руху мають виготовити та погодити з патрульною поліцією у Львові. Районна адміністрація також має звернути увагу на світлофор, оскільки ЛКП «Львівавтодор» потрібно його переналаштувати. Роботи мають завершити до 31 травня цього року.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!