Біля філармонії у Львові реставрували історичну браму. Фото до і після

1260 0
Вартість ремонтних робіт становить орієнтовно 89 тисяч грн.

Біля Львівської національної філармонії відновили історичну браму. Майстри реставрували зовнішню браму в будинку на вулиці М. Скорика, 13. Загальна вартість робіт становила орієнтовно 89 тися гривень.

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

«З цієї суми місто оплатило майже 62 000 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування», – повідомив директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Читайте також: На Львівщині відновлюють храм, який пошкодили російські ракети

До реставрації брама була дуже пошкоджена та потребувала цілого комплексу робіт. Їй бракувало багатьох декоративних елементів. Потребували заміни прогнилі частини деревини, не було засклення та автентичної ручки. 

«Ми відновили втрачені декоративні елементи, механізми закривання, завіси. Дверна рама раніше була розхитана, в процесі робіт обидва дверні полотна ми скріпили металевим порогом в нижній частині. Загалом над відновленням цієї брами ми працювали протягом 4,5 місяців», – зауважив фахівець Олександр Савчук.

Нагадаємо, що раніше у Львові ЛКП «Бюро спадщини» відновили історичні двері-віяло на вулиці Вітовського, 28.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!