У Львові студенти реставрують «Стіну борців». Як долучитися. Фото

1721 0
Роботи з оновлення малюнку, що вшановує героїв Небесної сотні і воїнів АТО, на стіні навпроти Парку культури розпочали 2-го листопада. Львів’ян запрошують взяти участь в акції та підтримати її фінансово.

Наступного тижня планують завершити реставрацію «Стіни борців». Малюнок створюватимуть ті ж художники-волонтери, які ініцювали проект 2 роки тому. За задумом на стіні буде малюнок Покрови Пресвятої Богородиці, а по обидві сторони – герої Небесної сотні, як пояснила Христина Гаврон, координатор проекту та заступник голови Студентського братства.

«У середу, 2 листопада, ми пообдирали зіпсуту шпаклівку і заліпили тріщинки. У суботу, 5 листопада, будемо ґрунтувати, щоб стіна була рівномірною. Вона була в досить поганому стані, її треба оновлювати кожного року», – зазначила координатор.

Чотири способи підтримати акцію:

- купити печиво, яке продають студенти УКУ під час пар у корпусі на вул. Козельницька, 2а;

- придбати щось на благодійному аукціоні

- покласти кошти у скриньки з надписом для акції «Стіна борців», які є у всіх корпусах УКУ; 

- перерахувати кошти на картку Приватбанку: 5168 7572 3646 6431 (Юлія Любич, голова Студентського братства УКУ).

Також львів’ян запрошують долучитися безпосередньо до малювання, під час якого проводитимуть спеціальну програму та частуватимуть кулішем. Точна дата події залежить від погодних умов. Дізнатися про деталі можна за посиланням.

Нагадаємо, 2 роки тому «Стіну борців», як вшанування Героям Небесної Сотні та загиблим бійцям АТО, вирішили створити львівські художники-волонтери. На величезній стіні вони намалювали надпис «Небесна сотня», на якому нанесено імена загиблих героїв. За два роки стіна почала руйнуватися і потребує відновлення.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!