У Львові самовільно почали розбирати віллу на Коновальця. Фото

8733 0
Власницею вілли є дружина нардепа Ярослава Дубневича Наталя.
фото: віра крива/фейсбук архітектура львова

фото: віра крива/фейсбук архітектура львова

У Львові самовільно почали розбирати верхню частину вілли на вул. Коновальця, 110. Про це повідомив член львівського осередку Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Богдан Зятик.

Пізніше на місце виїхав заступник міськоголови Львова та голова адмінкомісії Андрій Москаленко та заявив, що роботи ведуть незаконно.

«Це була одна з впізнаваних історичних віл в місті. Її почали розбирати попри зоборону від районної адміністрації», – сказав він.

На місці працює кілька робітників, водночас територія вілли закрита. Сюди повторно скерують на перевірку міську інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю. Також вчора склали акт про припинення робіт.

За словами заступника міського голови, проєкт на погодження не надавали, а, отже, роботи є несанкціонованими.

Як ідеться в акті-попередженні Франківської районної адмінітсрації, власницею будівлі є Наталія Дубневич, дружина нардепа Ярослава Дубневича. 9 червня вона отримала акт про те, що вона недотрималась умов декларації про початок будівельних робіт й просили припинити роботи.

Підтвердженням того, що Наталія Дубневич стала власницею будинку у 2014 році, є декларації про доходи Ярослава Дубневича. 

Для довідки

Вілли-близнюки родин Равських та Садловських на вул. Коновальця, 108-110 збудували в стилі сецесії в 1906-1907 роках за проєктом Казімежа Равського. З часом вілли перестали бути схожими на близнюків. Першу відновили, але вона зберегла лише форми, оригінальний стиль мансарди і характерні керамічні вставки над вікнами.

Ольга Коваль

Фото Андрія Москаленко та Віри Кривої


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!