Львівський суд розгляне справу щодо заказника «Торфовище Білогорща»

872 0
Справа тягнеться ще з 2019 року.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львівському окружному адміністративному суді розглянуть справу щодо заказника «Торфовище Білогорща». Ухвалою цієї ж установи від 26 червня 2023 року відкрито загальне позовне провадження у справі про визнання протиправним та скасування рішення Львівської обласної ради «Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща» № 907 від 29.10.2019 року. 

Джерело: Львівська облрада

«У провадженні Львівського окружного адміністративного суду (суддя Клименко Оксана Миколаївна) є справа №380/848/23 за позовом Поглод Ганни Йосипівни до Львівської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення (ред– про оголошення «Торфовища Білогорща» ландшафтним заказником) Львівської обласної ради», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначено у рішенні №5392 Рясне-Руської сільської ради від 23 листопада 2020 року, Ганні Поглод було надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності Рясне-Руської сільської ради для передачі її у приватну власність. 

З реєстру судової справи №380/848/23 відомо, що Ганна Поглод вимагає скасувати рішення Львівської облради, аби змінити цільове призначення земельної ділянки, яка за вищезазначиним рішенням є частиною ландшафтного заказника та не може бути приватизованою. 

Підготовче засіданння у цій справі призначено на 18 липня о 10:00. Слухання відбуватиметься у Львівському окружному адміністративному суді.  

Читайте також: Суд скасував арешт сумнівно набутої ділянки біля Львова площей майже 22 га

Нагадаємо, що на території Білогорщі у Львові створили ландшафтний заказник місцевого значення «Торфовище Білогорща». Заказник охоплює територію 58,8 га. Тут розташовані унікальні торфово-болотні комплекси. За результатами досліджень фахівців львівських наукових установ, тут ростуть 42 види рідкісних рослин та зафіксовані місця поширення 25 видів тварин. Створення заказника на Білогорщі зініціювали самі львів’яни ще декілька років тому, однак представники колишньої Рясне-Руської сільради напередодні створення Львівської ОТГ роздали людям 58 гектарів унікальних земель заказника і тепер за цю територію тривають суди. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!