У Львові почали розквітати магнолії. Фото

2028 0
50 магнолій тут висадили років п’ять років тому.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У парку «Сад Благовіщення» почали розквітати магнолії. Про це повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

«У ДП «Личаків-парк», яке й опікується територією, кажуть: то такий подарунок зробила природа для тих, хто святкує Великдень цієї неділі. 50 магнолій тут висадили років п’ять років тому. Із кожним роком дерева квітнуть щоразу буйніше», – написав він. 

У середині парку розміщений Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ. Будівництво церкви розпочалося у 1994 році і тривало майже 20 років, до 2008 року. Храм був освячений у 2010 році Високопреосвященнішим Владикою Архиєпископом Львівським Ігорем (Возняком).

Читайте також: На Львівщині відкрили Алею пам'яті загиблих захисників

Головним архітектором проєкту храму є В. Смерека. В церкві чудовий іконостас, створенням якого займалася мистецька група під керівництвом Олега Рішняка. Всі роботи виконані у стилі українського бароко. Іконостас зроблено за копією відомого Богородчанського іконостасу, який у 1698 – 1705 роках створив іконописець-ієромонах Йов Кондзелевич.

Нагадаємо, що у Львівській області висадили найбільшу липову алею в Україні. Облаштували її обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка. Липова алея складається з майже 1750 саджанців, довжиною понад 17 кілометрів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!