У Львові розпочали будівництво нового комунального ринку

2453 0
Приватний забудовник інвестує в будівництво близько 15-20 млн гривень.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

На вул. Садова, 2А – Петлюри, де наразі розташований ринок «Любінське сяйво», збудують новий комунальний ринок за кошти приватного інвестора. Тут зможуть працювати 77 підприємців. Про це повідомили Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР.

У новозбудоване приміщення ринку перейдуть працювати підприємці ТзОВ «Любінське сяйво», а на звільненому місці, також за приватні кошти, облаштують громадський простір. Як пояснив застіпник міського голови з містобудування ЛМР Любомир Зубач, у новому комунальному ринку зможуть працювати близько 77 підприємців. 

Відкритий ринок «Любінське сяйво»

«Якщо говорити про показники, будівля сягатиме площі у 790 м2. Я думаю, що місць буде з запасом, і проблем жодних не буде. Перевага для підприємців полягає в тому, що там будуть якісно обладнані робочі місця, санвузол. Усі підпримці зможуть отримати тут робочі місця. Якась плата це питання другорядне, експлуатаційні витрати точно будуть потрібні. Але це будуть символічні кошти», – зазначив Любомир Зубач.

Ділянка, на якій збудують новий ринок

Натомість, як повідомив директор ТзОВ «Любінське сяйво» Зіновій Сідорський, наразі на ринку працює понад 80 підприємців, крім селян:

«Наразі працює понад 80 підприємців, а також селяни, які приїжджають до Львова з продукцією, і ми надаємо і їм місце. На новому місці буде робитися акцент на селян, адже без них ринок це супермаркет, а підприємці нехай в менших метрах, але також будуть розміщені у повному обсязі. Ми ще робитимемо розрахунок, якого розміру зробити павільйон, аби всі вмістилися».

Ринок будуватиме ТОВ «Глобус Буд Плюс». Його засновник Володимир Феник припускає, що у будівництво інвестують близько 15-20 млн гривень.

«Сума інвестицій не є до кінця визначена, приблизно 15-20 млн гривень Наші інженери і кошторосники над цим працюють. Ніяких преференцій від міста ми не чекаємо, чисто від себе, від компанії робимо. Ми неподалік в цьому районі будуємо житловий комплекс, тож хочемо, щоб цей мікрорайон розвивався», – сказав він.

Читайте також: Громадський простір, комунальний ринок і ТЦ. Як зміниться локація на перехресті Петлюри - Садової

Зазначимо, що «Любінське сяйво» на перетині вулиць Садової та Петлюри – єдиний ринок у мікрорайоні. Його планують зробити комунальним, перенести на ділянку неподалік, де вже звели торговий центр, а на площі хочуть організувати громадський простір. Сучасний критий комунальний ринок зведуть коштом ТзОВ «Спецбудмонтажпроект».

Також додамо, що на засіданні виконавчого комітету ЛМР 5 грудня головний архітектор Львова Антон Коломєйцев показав презентацію того, як має виглядати новий закритий комунальний ринок. Детальніше – за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!