У Львові розпочнуть будівництво нової школи

2696 0
У школі буде басейн та укриття.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На вул. Гніздовського, 75А, що на Левандівці, розпочнуть будівництво нової школи на 240 місць. У школі буде басейн та укриття.

Проєкт передбачає зведення двоповерхової споруди на території ЖК Riel City, площею понад 5 тисяч квадратних метрів, з басейном і підземним укриттям. Також у будівлі будуть класи, зони відпочинку, зали для проведення заходів та занять спортом. 

Дев’ять експертів із різних напрямків працювали над проєктом, надаючи рекомендації з питань безпеки, інклюзивності, комфорту та інших аспектів. Будівництво фінансується приватним коштом.

Зазначимо, що це є продовженням ЖК «Ріел сіті», який загалом матиме 15 будинків із 7-12 поверхами. Містобудівні умови та обмеження на будівництво нового будинку зі школою у лютому цього року отримали товариство з додатковою відповідальністю «Львівське спеціалізоване автотранспортне підприємство 1302», приватне підприємство «Колібрі Стар»та приватне акціонерне товариство «Львівський міський молочний завод».

Читайте також: Міськрада не може сказати, скільки шкіл у Львові збудували за останні 5 років

Згідно з даними системи Youcontrol, керівником підприємства «Львівський міський молочний завод» є Роман Турик. Кінцевим бенефіціарним власником молокозаводу є фірма Параскевас Захароуліс (Кіпр), якій належать низка молокозаводів по всій Україні (в Бродах, Новоград-Волинську та Житомирі). Вагома частка акцій  ПАТ «Львівський молочний завод» належить ще одній кіпрській фірмі «ВМГ Вест Мілк Лімітед». Забудовником території є корпорація «Ріел груп», керівником якої є Ростислав Мельник. Йому належить низка будівельних компаній Львова та області. Він же висувався у 116-му мажоритарному окрузі Львова як кандидат від «Слуги Народу».

Нагадаємо, що на території Львівського молочного заводу на вулиці Рудненській, 8 збудують два житлові комплекси із підземними та надземними паркінгами, торговельними та розважальними об’єктами.  Згідно з детальним планом, будівлі матимуть 8, 9, 10 та 12 поверхів. Загалом на місці колишнього молокозаводу зможуть жити 3470 мешканців. Парковка буде розрахована на 900 автомобілів. Реалізувати проект планують за 10 років.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!