Будемо закупляти тисячі печей для забезпечення міста, – Андрій Садовий

26432 0
Водночас про те, щоби подавати мешканцям гарячу воду по годиннах, не йдеться.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас про те, щоби подавати мешканцям гарячу воду по годиннах, не йдеться.

Читайте також: Ціна на газ не мала б зрости. Очільник Львівщини про новий опалювальний сезон

«Якщо ворог завдасть удар не тільки по електропідстанціях, ми вже це бачили, але і по теплоелектростанціях, то ми можемо опинитися без будь-яких джерел енергії, без газу. Зараз ми розробляємо в місті комплексну програму, яка би зробила можливою використання альтертативних джерел опалення. Крім того, ми будемо закупляти тисячі буржуйок (металева піч, призначена для готування їжі й обігріву приміщення,  ред.) для забезпечення міста і хочемо, щоби мешканці теж були відповідальні та розуміли, в який час ми живемо» каже він.

Андрій Садовий припускає, що в Україні нормою буде менша на кілька градусів температура в будинку. Треба буде економити, але важливо, за його словами, насамперед подбати про функціонування закладів медицини та тих, що забезпечують роботу міста. 

Читайте також: Експерт про те, чи варто купувати долар зараз та що буде з валютою незабаром

Нагадаємо, про те, що ціна на газ у новому опалювальному сезоні для споживачів не мала би зрости, зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. Водночас є побоювання щодо об'ємів блакитного палива, які вдасться видобути та постачати через загрозу ворожих обстрілів. Напередодні зими також мешканців Донецької області закликають евакуюватись. Це необхідно, аби не опинитись під обстрілами без електрики, води та тепла.
 

Вікторія Савіцька

Ольга Коваль

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!