У Львові розробляють проєкт розвитку старої солеварні Дрогобича. Візуалізація

2359 0
Солеварня існує в місті ще з 1250 року.

У Львові розробляють проєкт дизайну розвитку старої солеварні у Дрогобичі, яким займається кафедра дизайну архітектурного середовища «Львівської політехніки». 

Оскільки територія велика, то напрацювали ідеї для додаткового використання та розвитку культурно-розважальної діяльності. У кожному з чотирьох проєктів спробували залишити промисловість, як атракційну складову, оскільки це вже застаріла методика видобутку і дуже давнє обладнання.

«Архітектори розвивають проєктну концепцію довкола усієї території підприємства, акцентуючи на її благоустрої та додаткових функціях, зокрема планують створити громадський центр, де би відбувалися різноманітні громадські зібрання, конференції, коворкінги, літні театри», – зазначили у «Львівській політехніці». 

Також зазначили, що ще однією важливою темою для розкриття є постать Бруно Шульца, який народився у Дрогобичі. Довкола цієї особистості мають намір створити цікаві проєкти для художників. 

Читайте також: На Львівщині планують відродити 700-літню Дрогобицьку солеварню

Нагадаємо, що у листопаді минулого року у Фонді держмайна України визначили переможця конкурсу на посаду нового директора Дрогобицької солеварні. Ним став дрогобичанин, юрист за освітою Олег Петренко.

У 2019 році Дрогобицьку солеварню, яка належала Міністерству аграрної політики, внесли у список на приватизацію. У ЛОДА звернулися до депутатів та уряду, територію об'єкта описали і подали на реєстрацію як нововиявлену пам‘ятку археології.

Софія Шавранська

Візуалізація кафедри дизайну архітектурного середовища «Львівської політехніки»

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!