У Львові розробили правила для роботи літніх майданчиків. Якщо будуть порушення – їх закриють

6476 0
Відстань між столиками має бути не менша, ніж 1,5 м. При вході на літній майданчик має бути станція дезінфекції.
Фото: Фест

Фото: Фест

У рамках послаблення карантинних заходів у Львові з 11 травня дозволили роботу літніх майданчиків та обслуговування на виніс. Але, якщо десь зафіксують порушення, то таку терасу одразу закриють. Якщо буде зафіксовано декілька порушень, заявив мер, то у місті закриють всі літні майданчики.

Читайте також: Столик на двох. Як у Львові запрацюють літні майданчики ресторанів

Міська комісія з питань ТЕБ і НС розробила окремий протокол для їхньої роботи.

Отож, працівникам закладу мають проводити заміри температури кожних 4 години і фіксувати їх у журналі здоров’я. Працівники повинні бути у рукавичках та захисних масках, які мають змінювати кожних 2 години.

Використовувати звичне паперове меню заборонено, натомість можна використовувати одноразові паперові меню або меню в електронному форматі.

Відвідувачам також мають проводити температуру. Якщо після проведення заміру температури у відвідувача виявлено підвищений рівень температури тіла (більше 37,5), то працівник закладу зобов’язаний повідомити відвідувача, що він повинен залишити територію і звернутися до сімейного лікаря. У випадку відмови відвідувача, працівник повинен інформувати про такий випадок поліцію.

Читайте також: На відстані та з антисептиком. Як відвідувати львівські парки з понеділка

Отримання та видача замовлення повинні здійснюватися при дотриманні соціальної дистанції за мінімального контакту з відвідувачами.

Страви можна подавати на посуді, якщо у закладі є посудомийна машина і є умови дотримання високотемпературної обробки посуду, або ж в одноразовому посуді з картону чи паперу. Прибори мають видавати лише в індивідуальній упаковці. До кожного замовлення радять видавати вологі серветки та дезінфектори в індивідуальній упаковці.

Перед відкриттям та після закриття мають проводити повну дезінфекцію закладу. І кожних 4 години – вологе прибирання літнього майданчику. Після кожного відвідувача його місце мають продезінфікувати та промаркувати таблицею чи наліпкою. Мерія рекомендує застосовувати безготівкову оплату. Кухня повинна проходити вологе прибирання та дезінфекцію кожних 3 години.

Можна користуватися туалетами закладу. Але туалетні кімнати повинні дезінфікувати після кожного відвідувача.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!