У Львові розслідують смерть немовляти у лікарні

2480 0
Дівчинка померла вже на четвертий день від інфекційної хвороби.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У Львівському перинатальному центрі від інфекційного захворювання померла дівчинка, яка прожила чотири дні. Про це повідомляє видання Zaxid.net. 

Батьки ж немовляти – подружжя Остапчуків із Лопатина, вважають, що у смерті дитини винні лікарі, які проявили халатність. У зв’язку з цим вони написали заяву в поліції, а там відкрили кримінальне провадження. 

На 34 тижні вагітності у матері з’явились ускладнення – різко піднявся тиск і почалися набряки. Жінку перевели в Львівський обласний клінічний перинатальний центр, де їй зробили кесарів розтин. 

«Дитина народилась 7 із 10 балів за шкалою Апгар, самостійно дихала і плакала, але так як вона була недоношена, то її скерували в інтенсивну терапію для нагляду. Мене перевели в інтенсивну терапії, щоб контролювати мій стан, бо він був важкий», – розповідає мама дитини. 

Жінка стверджує, що лікарі запевняли її, що дитина стабільна і потрібна підтримуюча терапія, а завідувачка відділенням інтенсивної терапії, лікарка дитини Вероніка Колдра не говорила про загрозливий стан для життя дитини аж до дня смерті. Також Марія Остапчук каже, що ніхто з персоналу навіть не підійшов до них після смерті дитини, аби розрадити їх, чи підтримати.

«Жодних пояснень від лікаря Вероніки Колдри ми не отримали. Ми все ж таки вирішили дізнатися правду: чому померла наша дитинка?! На цей час в лікарів було багато версій і всі вони повʼязані з тим, що дитину заразила я, хоча є багато фактів, які дають чітке розуміння, що зараження відбулося в лікарні», – зазначила вона. 

Як згодом встановив судмедексперт, дитина померла внаслідок сепсису, а подружжя згодом найняло адвоката та написало заяву у поліцію. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2. ст. 140 ККУ). Розслідування триває. 

Нагадаємо, що у Львові лікарку, через недбалість якої помер чоловік, звільнили від покарання.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!