У Львові лікують 10-річного хлопчика з раком мозку, якого відмовилися оперувати за кордоном

1325 0
За 5 років дитині видалили уже п’ять пухлин.
ФОТО: Перше ТМО

ФОТО: Перше ТМО

У Львові прооперували 10-річного хлопчика із Харкова, в якого діагностували рак мозку. За 5 років дитині видалили уже п’ять пухлин.

Джерело: Перше медоб’єднання Львова

10-річний Микита бореться анапластичною епендимомою – це агресивне злоякісне новоутворення, яке швидко росте, мігрує та щоразу з’являється у різних місцях. Вперше хвороба проявилася у садочку. Відтоді лікарі не припиняють боротися за його життя. Загалом, хлопчик переніс 5 надскладних операцій на мозку, і 16 блоків агресивної хіміотерапії. Проте, 3 місяці тому хвороба повернулася. Сталося це у Німеччині, куди родина переїхала, тікаючи від обстрілів російських окупантів у Харкові.  

Читайте також: Львівські хірурги під час майже 9-годинної операції врятували чоловіка з рідкісною патологією

«Лікарі за кордоном визнали неоперабельною пухлину, розташовану біля стовбура головного мозку із ділянками та центрами, відповідальними за життєвоважливі функції дихання, серцебиття та ковтання. Дістатися до утворення дуже важко. Крім того, оперувати ризиковано ще й тому, що анатомія головного мозку після стількох операцій сильно змінена», – йдеться в повідомленні. 

Керівник Центру нейрохірургії Лікарні Святого Миколая Михайло Ловга, який раніше уже оперував хлопчика, погодився на проведення хірургічного втручання. Перед командою нейрохірургів стояло надважке завдання – прибрати пухлину, не зачепивши ділянки, які відповідають за дихання, серцебиття та ковтання. І вони успішно впоралися. Зараз Микита продовжує курс хіміотерапії.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!