У деяких районах Львова шостий день поспіль не вивозять сміття

2508 1
Сьогодні, 13 вересня, у Львові знову переповнені сміттєві баки.

Іще у четвер, 8 вересня, львів’яни почали скаржитися на переповнені сміттєві баки. Що спричинило страйки: з 11 на 12 вересня, на вулиці Володимира Великого у Львові мешканці перекрили проїзну частину сміттям.

Як розповів Tvoemisto.tv директор ТОВ «АВЕ Львів» Олег Гайовишин, компанії-перевізники не вивозять сміття через те, що його нема куди відвантажувати. «Знаємо, що є така проблема. Але це вина не тільки компаній-перевізників. Їм просто нема куди відвантажувати сміття, яке вони мають прибирати, – зазначає Олег Гайовишин. – Ми і так тримаємося вже 110 днів (з моменту, коли перестало функціонувати Грибовицьке сміттєзвалище, - авт. ред.)».

За словами Олега Гайовишина, компанія «АВЕ Львів» поки що вивозить сміття з усіх свої локацій. «Ми свою роботу виконуємо. Щоправда, люди можуть приносити до наших баків сміття через те, що перевізники, які їх обслуговують, свою роботу не виконали. І громадянам просто нема куди викидати відходи», – зауважує Олег Гайовишин. Де саме машини «АВЕ Львів» відвантажують сміття, директор компанії не повідомив.

У міськраді ж зазначають, що у Львові працює 5 перевізників і лише 2 з яних не повною мірою справляються із вивезенням сміття. Відтак, певні проблеми зафіксовано у трьох районах міста, в яких працюють ці перевізники: Франківському, Шевченківському та Сихівському. «У міській раді зараз працює штаб, засідання якого відбувається з 12.00 год на рівні першого заступника міського голови, тож, власне, будемо ці питання обговорювати і вирішувати. Обсяг сміття в осінній період збільшився. Місто максимально допомагатиме тим двом перевізникам, які не справляються, щоб проблему було вирішено вже сьогодні до кінця дня. Інші 3 перевізники з вивезенням сміття справляються», — пояснила Ірина Маруняк.

За її словами, місто з окремими сміттєзвалищами жодних угод не укладає: кожен перевізник як приватна структура має свої домовленості з регіонами.  «Це питання перевізників. Одні перевізники такі домовленості мають і їх дотримуються. В інших є певні проблеми: блокуються ті чи інші сміттєзвалища, не дають можливості вивозити сміття», — додала посадовиця.

Після «сміттєвих» протестів Дніпро завершує приймати на свій полігон-сміттєзвалище в Діївці тверді побутові відходи зі Львова, термін дії домовленості спливає у вівторок, повідомив на прес-конференції заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, пише radiosvoboda.org.

За його словами, договір на утилізацію львівського сміття на полігоні КП «Еко-Дніпро» був укладений лише на липень-серпень 2016 року: місто погодилося прийняти 9 тисяч тонн відходів, наразі завезено майже 8,8 тисяч тонн. «Це був тимчасовий вимушений захід. Таке розпорядження було видане Кабінетом міністрів України усім областях, включно з містом Київ», – заявив Лисенко.

Проте приймати львівське сміття погодився мер Миколаєва. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив сам же ж Олександр Сенкевич. «На сьогоднішній день до кінця не вирішена ситуація з Ррибовицьким сміттєзвалищем. Я вважаю, це правильно, що міста України допомагають Львову з утилізацією твердих побутових відходів», — пояснив мер своє рішення.

Читайте також: Навколо Грибовицького сміттєзвалища зведуть паркан

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
20 Вересня, 2016 09:07
axabnrg Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!