У Львові шукають донорів тромбоцитів для важкохворих дітей. Як долучитися

2380 0
Готовий тромбоконцентрат не можна зберігати більше п’яти діб, тому їх не заготовляють завчасно.
Фото: dzerkalo.media

Фото: dzerkalo.media

У Львові шукають людей, які б стали донорами крові. У потребі – усі групи крові, йдеться на Фесбук-сторінці Благодійного фонду «Із янголом на плечі».

Читайте також: Як стати донором крові. 10 порад

Тромбоцити виконують в організмі людини дуже важливу функцію – захист від крововтрат. Хіміотерапії вбивають тромбоцити і без їх вливань людина може не пережити курс лікування.

Готовий тромбоконцентрат не можна зберігати понад п’ять діб при постійному перемішуванні на шейкері, тому їх не заготовляють завчасно, бо ніхто не може сказати, коли вони знадобляться. Як відомо, донори тромбоцитів спочатку проходять обстеження, очікують результати, а вже потім здають тромбоцити.

«Через складність зберігання, донор здає тромбоцити для конкретного реципієнта і майже одразу після здачі, їх віддають в лікарню, де вливають дитині. Тому, за кожною здачею тромбоцитів стоїть реальна життєво необхідна потреба маленьких дівчаток і хлопчиків, які сподіваються і чекають своїх супергероїв – «золотих донорів», – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб стати донором тромбоцитів, варто зателефонувати координатору своєї групи крові:

  • 1-а група крові: 063 28 28 717 (Наталя)
  • 2-а група крові: 098 10 20 400 (Христина)
  • 3-а група крові: 096 42 09 404 (Орися)
  • 4-а група крові: 097 47 85 456 (Наталя)

 

Нагадаємо, Львівський обласний центр служби крові розташований на вул. Пекарській, 69. Запитання щодо вимог до донорів можна поставити за телефоном (032) 276 97 68. Щоб здати кров, потрібно мати від 18 до 55 років, вагу від 50 кг. Детальніше про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!