Біля Львова хотіли незаконно звести будинки на землі, яку оцінюють у 140 млн грн

2789 0
Вона призначалась для будівництва багатоквартирних будинків.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові суд визнав недійсною оренду земельної ділянки для будівництва багатоквартирних житлових будинків площею 3,7 га. Мова йде про територію біля міста, вартість якої становить понад 140 мільйонів гривень. 

Джерело: Львівська обласна прокуратура 

«Встановлено, що приватне підприємство та сільська рада уклали договір оренди земельної ділянки площею майже 3,7 га. В подальшому здійснено державну реєстрацію іншого речового права – оренди цієї землі», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На аукціоні з продажу готелю «Власта» у Львові викрили змову

Проте згодом правоохоронці виявили, що торги за цю ділянки провели з порушенням – не додали технічної документації з нормативної грошової оцінки цієї території. А отже – реєстрація права оренди на неї вчинена з недотримання вимог законодавства. 

Внаслідок цього суд скасував рішення про оренду ділянки.

Нагадаємо, що на Львівщині виставили на торги чотири земельні ділянки на території Великомостівської територіальної громади (за межами населеного пункту) Червоноградського району.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!