У Львові стартує проєкт для популяризації сецесії

720 0
У межах реалізації проєкту передбачене проведення щорічного заходу «Всесвітній день сецесії у Львові».
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові стартує проєкт, присвячений збереженню та популяризації спадщини ар-нуво, або ж сецесії. У межах ініціативи планується створити базу будівель цього стилю, провести літні школи реставрації стінописів, скульптурних прикрас та брам, організувати різноманітні освітні та промоційні заходи тощо. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Проєкт «Ар-нуво як Нова Євроутопія. Як минуле може бути мостом до сталого майбутнього» реалізовуватимуть майже чотири роки спільно з партнерами – учасниками міжнародної спільноти Reseau Art Nouveau Network (RANN).

У межах реалізації проєкту передбачене проведення щорічного заходу «Всесвітній день сецесії у Львові». А також воркшопи, обговорення, розробка буклетів для мешканців, виставки, екскурсії, відвідування тематичних майстерень.

Усі активності проєкту можна простежувати у соцмережах проєкту: FacebookInstagramLinkedIn.

Найяскравішими зразками власне львівської сецесії є будівлі колишнього страхового товариства «Дністер» (вул. Руська, 20), Національного лісотехнічного університету України (вул. Генерала Чупринки, 103), колишньої дяківської бурси (вул. Лисенка, 14-14а). Всі вони були збудовані фірмою Івана Левинського.

Нагадаємо, що у Львові є близько вісімдесяти сецесійних розписів, і жоден не повторюється. Їх урятувало те, що радянським ЖЕКам забракло довгих драбин, аби забілити стелі. Про львівські під'їзди, в яких зберегли сецесійні розписи – у матеріалі.
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!