У Львові стартував перший «Тиждень скульптури»

1333 0
Загалом виставлені понад 200 робіт від 60 митців.
Фото: Павло Гудімов у Facebook

Фото: Павло Гудімов у Facebook

У Львові вперше проходить «Тиждень скульптури». На виставці представили понад 200 робіт від 60 сучасних митців.

Джерело: Львівська національна академія мистецтв, куратор проекту Павло Гудімов

Цьогоріч тема проекту – хаос. Основну експозицію встановили в Львівській національній академії мистецтв на вул. Снопківська, 47. Продовження програми, з назвою «Нова львівська скульптура» проходить в артцентрі «Я Галерея» на вулиці Шота Руставелі, 8 з 10:00 до 19:00. Ще одну скульптуру «Дудіння» можна побачити на площі Петрушевича.

Наступного року організатори планують охопити близько 10 локацій.

«Львівський тиждень скульптури, маю надію, буде жити довго, поки ми всі і наступні покоління будуть зацікавлені в тривимірному мистецтві», – зазначив Павло Гудімов.

Нагадаємо, що у Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові відкрили віртуальну виставку «Альтернативні виміри». До неї увійшли 26 оцифрованих творів видатних українських та європейських митців. Презентація виставки відбулася 29 жовтня у головній будівлі музею. Присутні змогли прогулятися віртуальною галереєю за допомогою VR-шоломів.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!