У Львові стартував сезон фонтанів

1418 0
Низка фонтанів закриті захисними металевими конструкціями через війну, тож вони не працюватимуть.
Фото: Стрийський Парк

Фото: Стрийський Парк

У Стрийському парку після зимової перерви запрацював водограй «Івасик-Телесик». Ще три львівські фонтани: «Водолій» і «Криниця з левами» на вул. Коперника та на площі Митній – увімкнули перед Великодніми святами. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

«Після вже традиційної зимової консервації фонтан відновили: пофарбували, пошпаклювали, встановили насос та підсвітку, форсунки – і після перевірки всіх систем фонтан підключили. Він працюватиме до перших заморозків», – каже в.о. директора Стрийського парку Олена Мазурик.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Додамо, що цей фонтан збудували 1964 року, а у 2009-2011 роках його реконструювали і зробили світломузичним. Головна скульптура зберегла старий вигляд, але тепер вона ніби танцює з переливами світла та музики під струмені води. Утім уже з 2018 року Івасик-Телесик лише світититься, а не співає, оскільки відвідувачі парку зіпсували систему.

Адміністрація парку зазначає, що через воєнний стан підсвітку вимикають за 15 хвилин до комендантської години.

Читайте також: Бетонні ванни і мох на дахах. Як вберегти місто від потопів

Також днями відновлять роботу головного львівського фонтану – біля Оперного театру. Водночас фонтани на пл. Ринок та пл. Марійській закриті захисними металевими конструкціями через війну, тож вони не працюватимуть.

Фото Стрийського парку і Христини Трач


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!